Sürüş becerilerimizle gurur duyarken, Türkiye’de her yıl meydana gelen trafik kazalarının sayısı gerçekten çok üzücü.


2009-2018 yılları arasında; 2012 yılına kadar trafik kazası sayılarında her yıl bir artış trendi görülür iken, 2013 ve 2014 yıllarında azalma yaşanmıştır. 2015 yılında yeniden artmış, ancak bundan sonra trend yeniden azalma eğilimine geçmiş ve 2015 yılında gerçekleşen toplam trafik kaza sayısı 1.313.359 iken 2018 yılında %6,39 azalarak 1.229.364 olarak gerçekleşmiştir.


2009-2018 yıllarında ölümlü yaralanmalı kaza sayısı, toplam kaza sayısının ortalama %13,10 ü olarak gerçekleşmiştir. 2009 yılında gerçekleşen 1.000 trafik kazasında kaza yerinde ölüm sayısı ortalama 38,91 iken, 2018 yılında %53,61 azalarak 18,05 olmuştur.


Son yıllarda farkındalık yaratacak kampanyalar, trafikle ilgili konulara stratejik bir yaklaşım gösterilmesi gibi etkenler olumlu sonuçlar alınmasına katkı sağlamıştır.
Kazalar her gün oluyor. Ancak dikkatli ve sorumlu davranırsak bu ölümleri önleyebiliriz. Sarhoş araç kullanma ve dikkatsizlik, yaya ve yol gibi etkenler yaralanma ve ölümlerin arkasındaki nedenlerden bazıları olsa da, her yıl Türkiye’deki trafik kazalarının %90 gibi bir oranla sürücü kaynaklı olduğunu görmekteyiz.


Düzgün bakabilmek en temel gerekliliktir ve gece araba kullanırken daha da önemli hale gelir. Karanlıkta görüşümüz azalır, bu nedenle gece sürüşün ekstra önlemler gerektirdiği açıktır. Örneğin, görüşünüze yardımcı olması için gece sürüş gözlüğü takmak.


Gece Araba Kullanırken Neden Göremiyorsunuz?


Gözlerimizin gece görmekte zorlanmasının sebeplerinden biri de karşı trafikten gelen ışıktır. Farlar, sürücülerin geceleri daha iyi görmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Ama çoğu kez karşıdaki sürücü için tam tersini yapıyor gibi görünüyorlar.


Yaklaşan farlar, görüş alanımızı bozan ve tepki süresini kısaltan parlamaya neden olur. Ancak bu sorun, gece görüşü için sürüş gözlükleri veya parlama önleyici gözlüklerle kolayca yönetilebilir. Gözlerinizin yıpranmasına ve görüş alanınızı optimize etmesine izin vermezler. Bu ne anlama geliyor? Bu da geceleri daha iyi bir yol güvenliği demek oluyor.


Gece Sürüş Camları nedir?


Genel olarak, gece sürüş gözlük camları (antifar gözlük camları) veya optik gözlük üzerine takılabilen gece görüş klipsi (antifar klipsler) sarı renkli camlara sahip reçetesiz gözlük camı grubundandır. Parlamayı engelleyen ve daha iyi görmenize yardımcı olan yansıma önleyici kaplamaları vardır.


Sarı renk camların ve klipslerin tek dezavantajı; görüş mesafesini biraz azaltabilirler. Karşıdan gelen ışıkların oluşturduğu tehlike göz önüne alındığında pek de dezavantaj sayılmaz aslında. Gerçi bunlar yerine yansıma önleyici kaplamalı ve renksiz şeffaf sürüş camları geliştirilmek üzeredir. Bu şeffaf gece görüş camları, görünürlüğü azaltmadan farlardan gelen yansımaları etkili bir şekilde engellerler. Bu camlar stoklarımıza geldiğinde duyurusu yapılacaktır. Tüm Optik mağazalarında satışı başlayacaktır.


Gece Sürüş Gözlükleri Nasıl Çalışır?


Sürüş vizyonunuz pek çok faktöre bağlı olduğundan, iyi bir gece sürüş gözlüğü, hem gece hem de gündüz rahatsız edici parlamayı azaltan standart bir yansıma önleyici kaplamaya sahiptir.


Gece için bu sürüş camları, kontrastı iyileştirmek için polarize filtrelerle yüklüdür -bazıları içten antirefle kaplamalı da olabiliyor-  böylece yaklaşan araçları daha net görebilirsiniz.



Sürüş, odak değiştirme görevi olduğu kadar odaklanma görevidir. Sadece konsantre olmanız gereken yol olmadığından yan aynaların arkasını görebilmek için odağınızı hızla kaydırmanız gerekir. Bu genç çocuklar için kolay bir görev gibi gelebilir, yaşlılar veya numaralı gözlük takanlar odağı bu kadar hızlı değiştiremiyorlar.


Gece camları, ihtiyaçlarınıza ve optik rahatlığınıza göre uyarlanmıştır.


Gece Sürüş Gözlüklerine İhtiyacınız Olduğunu Gösteren İşaretler


Gece araba kullanmak, bir dizi benzersiz zorluğu beraberinde getirir. Gözlerinizin yardımına ihtiyaç duyan aktivitelerden biridir. Renk tanıma yeteneğiniz, derinlik algınız, çevresel görüşünüz ve odak noktanız gece görüşünüzü belirler.


Görme sorununuz olduğunu söyleyen aynı belirtiler, gece gözlük kullanmanız gerekip gerekmediğini belirlemek için de uygulanabilir. Dikkat etmeniz gereken belirtiler şunlardır:



     Bulanık görüş
     Çift görme
     Şaşı
     Baş ağrısı
     Puslu görüş
     Işık hassaslığı
     Parlak ışıkların etrafında haleler görmek
     Göz yorgunluğu


Sahip olduğunuz semptomlara bağlı olarak, göz doktorunuz bir dizi reçeteli tedavi önerecektir. Ancak kesin olan bir şey var ki; o da: parlama önleyici kaplamalı sürüş camları en iyi sürüş deneyimini sağlar.


Polarize güneş gözlüklerinin gün ışığında sürüş deneyiminizi iyileştirdiği yerlerde, yansıma önleyici gözlükler geceleri net görüş sunarak sizi güvende tutar.


Gece Sürüş Camları Mavi Işık Camları ile Aynı mı?


Çoğu insan gece saatlerinde sürüş gözlüklerini mavi ışıklı gözlüklerle karıştırır. Ancak bunlar aynı şekilde çalışmazlar. Mavi ışığı engelleyen gözlükler (blue cut camlar), özellikle mavi ışığı filtrelemek ve gözlerimizi telefon, tablet, bilgisayar vb. gibi dijital hasardan korumak içindir.



Öte yandan, gece sürüş gözlükleri, parlamayı azaltmak ve karanlıktan sonra yoldaki görme alanınızı temizlemek için hem polarize hem de yansıma önleyici filtrelere sahiptir.
Bu nedenle, güvenli olmadığı için gece sürüşlerinde mavi ışıklı gözlük -blue cut gözlük- kullanmanızı önermiyoruz. Bunun yerine, karşıdan gelen farların parlamasını önlemek için şeffaf lensli yansıma önleyici gözlükler tercih edebilirsiniz.


Son bir şey..


40 yaşın üzerindeyseniz, gözlerinizdeki doğal değişiklikler yoldaki şeyleri görmeyi daha da zorlaştırır. Sorunsuz ve güvenli bir sürüş deneyimi için bu sürüş gözlüklerini gece taktığınızdan emin olun.


Bu gözlükleri veya mevcut optik gözlüklerinizin üzerine takılan gece sürüş klipslerinizi size en yakın optik mağazasından temin edebilirsiniz.


Dipnot: Trafik kazası istatistikleri, Polis Akademisi Yayınlarının “Trafik Kaza ve Denetim İstatistikleri” adlı raporundan alınmıştır.
https://www.pa.edu.tr/Upload/editor/files/Trafik_Kaza_ve_Denetim_%C4%B0statistikleri.pdf